АКТУЕЛНО

ОБАВЕШТЕЊЕ

Распуст се продужава за још 7 дана. Први радни дан за ученике Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ је  25.02.2019 год. у Поподневној смени 13:10h. Одлука донешена на основу препоруке Владе Републике Србије.

 

СВЕТИ САВА

Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић“ и ове године достојно је обележила школску славу. На почетку прославе пресечен је славски колач, а затим је уследио програм који су припремили ученици и наставници школе. Програм је отворила Химна Светом Сави у извођењу хора Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“ под вођством професора музичке културе Миље Миловановић, који су имали још једну музичку тачку. Све присутне говором о Светом Сави поздравила је директорка Пољопривредне школе „Шуматовац” Јасмина Тончић. Након тога уследила је кратка представа с елементима рецитала о животу и раду Светог Саве, који су, под будним оком професорки српског језика и књижевности Александре Стојаковић и Ане Пејић, извели учесници драмско рецитаторске секције Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”, а затим је наступила Пољопривредна школа „Шуматовац“. На крају програма изведена је тачка фолклорне секције Техничке школе “Прота Стеван Димитријевић”, коју су ове године припремале професори Тијана Дамјановић и Маја Нешић.

Ликовни конкурс
„Културна баштина Алексинца“

На ликовном конкурсу „Културна баштина Алексинца“ који је организовао Центар за културу и уметност Алексинац, ученици наше школе су још једном показали своју креативност за коју су награђени и похваљени. Приказали су историјске и културне знаменитости алексиначке општине, а њихови радови су се нашли на календару за 2019. годину. Награђени ученици су: Мирослава Стевановић, Ања Ристић, Викторија Марковић и Кристина Јовић. Похваљени ученици: Јована Стошић, Катарина Пајкић и Вељко Ђорђевић. Честитамо свим ученицима и желимо пуно среће у даљем раду!

Возило за полагање возачког испита

Техничка школа “Прота Стеван Димитријевић” недавно је набавила још један аутомобил који ће користити наши ученици током обуке коју похађају за добијање дозволе Б категорије. Желимо им безбедну вожњу и успешно полагање.

Други фестивал науке

Други фестивал науке основаца ОШ “Вук Караџић” Житковац под називом “HANDMADE” – Ручна израда одржан је 26. децембра са почетком у 12 сати. Ове године учествовале су и средње школе, с циљем промоције квалитета средње школе. Наша школа је узела учешће на овом фестивалу и дала свој допринос у погледу приказа макета које су ученици израдили.
Из области саобраћаја представљена је макета сигналисане раскрснице које је побудила посебно интересовање код деце која су посетила фестивал. Из области електротехнике представљени су врло софистицирани пројекти базирани на савременим програмерским платформама које покрећу модерни микроконтролери. Из области машинства приказан је попречни пресек мотора са унутрашњим сагоревањем и савремена обрада материјала на софистицираним CNC машинама. Из области економије представљени су формулари који се најчешће користе у савременом пословању.

 

Ликовна секција

Дана 15. 12. 2018. године представници ликовне секције заједно са професорком Лидијом Бујић посетили су Велику Плану, где су се на изложби Mini restART нашли радови ученика Техничке школе. Наша Катарина Пајкић освојила је посебну похвалу за свој рад и тим поводом добила невероватну књигу пуну значајних информација о уметности. Радови Викторије Марковић и Мирославе Стевановић били су део изложбе.


Помен Проти Стевану Димитријевићу

У породичној капелн „Светих Ахранђела „ на Старом гробљу у Алекеинцу, одржан је помен Проти Стевану Димитријевићу у присуству ученика и наставника Техничке школе и свешенства алексиначке општине. 24. новембра, давне 1953. године, упокојио се у Господу велики добротвор, хуманиста, професор, теолог а надасве духовник, са неизмерној љубави према свом српском народу, молећи Свевишњег Бога да му подари „Обожење, слогу и умножење“. Надамо се, да својом благодети и делима које нам је оставио, допринети духовном оздрављењу свог вољеног народа.


Семинар

У Техничкој школи “Прота Стеван Димитријевић” 19. новембра 2018. године одржан је семинар под називом Превентивна улога појачаног васпитног рада и његова повезаност са васпитним мерама. Семинар је организован са циљем обуке наставника за пружање подршке развоју личности ученика, а посебно је истакнуто јачање васпитне улоге школе кроз развијање програма превенције насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања.