УПИС 2021/2022

ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ

За упис у Техничку школу „Прота Стеван Димитријевић”

 Школска 2021/2022.година

 

Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић“ и ове године отвара своја врата свим заинтересованим ученицима за упис у први разред. За школску 2021/2022. годину ученицима је понуђен широк избор будућих занимања.

За оне који желе да постану господари, а не само корисници интернета и да они пројектују нове системе, софтвере, апликације, сајтове и тиме стварају нове дигиталне светове у нашој школи у области електротехнике издваја се нови образовни профил Електротехничар информационих технологија ИКТ, чије образовање траје четири године. Такође, у области електротехнике будући средњошколци могу уписати и трогодишњи профил Монтер телекомуникационих мрежа као и Сервисер термичких и расхладних уређаја.   

За све оне које интересују моторна возила, начин на који она функционишу и од чега се састоје препоручујемо четворогодишњи образовни профил у области машинства Машински техничар моторних возила, уз који се добија бесплатна обука и полагање за возачку дозволу Б категорије, а за оне који су више заинтересовани за обраду метала  уз помоћ (CNC) машина могу уписати Техничар за компјутерско управљање (CNC) машина.

За оне који желе да се баве банкарским пословањем и финансијским пословима, а тиме креирају нову економску и финансијску слику будућности наша школе нуди у области економије образовни профил Економски техничар.

Посебно актуелан у области саобраћаја за ученике које занима вожња и организација саобраћаја је четворогодишњи образовни профил Техничар друмског саобраћаја, па позивамо будуће ученике да кроз ово занимање путеве учине сигурнијим!

За које год занимање да се одлуче, наше будуће ученике очекује пријатна школска атмосфера, стручни наставни кадар, стручне екскурзије, разне секције, ваннаставне и спортске активности, могућност такмичења и усавршавања. Због свега тога Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић” позива све ученике осмог разреда да замисле своју будућност, а ми ћемо се потрудити да ту будућност остваримо њиховим средњошколским образовањем у Техничкој школи „Прота Стеван Димитријевић”, јер само храбри имају перспективу, а ми ту перспективу видимо у сваком нашем ученику. Зато реците „Да” упису у нашу школу! Добро дошли!